Welke workout kies jij?

Happy workout

skeelers

 

 

 

 

 

 

 

We weten allemaal dat bewegen goed is voor lichaam en geest. Bewegen is ons drukke leven makkelijker gezegd dan gedaan.  Achteraf voelt het altijd fijn en ben je trots als je hebt gesport, maar je er naartoe slepen blijft lastig. Herken jij jezelf hier ook in? 

Wij zijn er van overtuigd dat sporten leuk kan zijn en dat je vol enthousiasme naar je sportschool of –verenging kan gaan. Het is belangrijk dat je een sport vindt die bij je past. Of dit nou yoga, voetbal, fitness of hardlopen is, zolang je het leuk vindt blijft het ook vol te houden. Uiteindelijk zal je ook resultaten boeken in de vorm van lenigheid, uithoudingsvermogen en spierkracht. Dat lekkere lichaam wat je er van krijgt is dan ook mooi meegenomen! Ben jij ook hard op zoek naar een sport die bij je past? Wij geven je een aantal tips:

 1. Wees creatief!

The sky is the limit. In de huidige maatschappij hebben we zo veel keuzemogelijkheden. Dit zorgt, voor velen onder ons, voor de nodige frustraties. Het positieve hiervan is dat bijna alles mogelijk is wat je maar wilt. Zo ook in het sporten. Ga na wat je fijn vindt aan bewegen, wil je dat je lijf nat is van het zweet of doe je liever oefeningen op rustige muziek waar ook je geest rustig van wordt? Variatie hier in is natuurlijk ook mogelijk. (Wil je meer weten over het maken van keuzes?  Dan is dit filmpje wellicht interessant. Heb je geen geduld? Kijk dan vanaf 9 min. 55)

2. Onderzoek!

Ga na wat voor sport en bewegingsmogelijkheden in de buurt zijn. Zeker weten dat er meer is dan het sportschooltje om de hoek. Misschien doen ze bootcamp in het park of kun je beachvolleyballen. Woon je aan het water? Ga eens naar de roei- of kanovereniging, deze zijn naar horen zeggen ook nog eens heel gezellig! Klik hier voor een sportkeuzetest, wellicht komt je hier iets uit waar je zelf nog niet eerder aan zou hebben gedacht.

3. Daag jezelf uit!

Als je altijd op hetzelfde niveau blijft hangen, dan wordt het ook saai en dat willen we niet. Blijf jezelf uitdagen. Daar tegenover staat wel dat je de lat niet te hoog moet leggen. Dit demotiveert namelijk ontzettend.  Als je een leuke sport als fierljeppen (ja, dit is echt een sport!) hebt gevonden en hier fanatiek aan begint, dan kan het zijn dat je de volgende dag niet meer kan lopen van de spierpijn. Deze pijn kan een negatieve associatie geven aan fierljeppen, omdat je hersenen pijn koppelen aan deze activiteit. Terwijl een klein beetje spierpijn juist motiveert tot meer sporten.

 4. Doel!

Stel haalbare doelen voor jezelf. Of dit nou 30 minuten achter elkaar hardlopen is of  dat je de downward facing dog picobello kan uitvoeren  maakt niet uit. Beloon jezelf vooral na het behalen van je doel, dit geeft een positieve associatie met jouw sport. En welke sport je doet of op welke manier je jezelf beloont zijn allemaal jouw keuzes. Hoe leuk is dat?!

 Heb je wel een sport gevonden die je leuk vindt en die bij je past? Hoe houd jij deze leuk en uitdagend?