Over Salu


Salu is een diëtistenpraktijk in Amsterdam waar alle leeftijdscategorieën geholpen kunnen worden. Daarnaast biedt Salu een speciaal programma aan voor jongeren en studenten.

Wij zijn ervaren in het geven van persoonlijk, schriftelijk en telefonisch advies. Diëtisten bij Salu zijn betrokken, nemen de tijd en hebben de aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Het gaat hierbij om blijvende verandering in jouw eet- en leefgedrag en bewust worden van de keuzes die je maakt. Daarnaast zorgt Salu voor net dat ene steuntje in de rug om bepaalde wensen en doelen te behalen.

Maak geheel gratis en vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we wat wij als diëtist voor jou zouden kunnen betekenen. Bel Salu of neem contact op via het contactformulier.

Als diëtist zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en staan wij geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

 

Voorstellen

 

Saskia Dorhout Mees

Salu-grachtIn de zomer van 2010 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Na de afronding van mijn opleiding ben ik werkervaring gaan opdoen bij vrijgevestigde diëtistenpraktijken en instellingen op verschillende locaties, zoals in Amsterdam, Delft, Rotterdam, Voorschoten en Rijswijk. Met deze kennis en inzichten heb ik met veel plezier Salu diëtist opgericht in 2011. Inmiddels ben ik ook cognitief gedragstherapeut (als diëtist), dit houdt in dat ik naast voeding ook naar het eetgedrag kijk. Tevens ben ik kinderdiëtist en heb ik mij gespecialiseerd in darmproblematiek waaronder FODMAP.

Het vak diëtist heeft mij altijd geïnteresseerd, omdat er meer achter de voeding zit dan alleen eten. Vaak is er een directe connectie tussen gevoelens en voeding. Ik ben er van overtuigd dat met motivatie en positieve energie vele doelen behaald kunnen worden. Dit heeft niet alleen een gezonder, maar ook een gelukkiger leven als resultaat.

Tegenwoordig is er zo’n groot aanbod aan voeding, maar met name aan luxe producten. De schappen staan vol met calorierijke lekkernijen. Het is daarom niet zo gek dat we niet meer weten wat gezond en/of ongezond is. Voor mij is het een uitdaging om het inzicht bij de cliёnten te vergroten en hen weer met een brede glimlach de deur uit te laten gaan. Hier help en coach ik dan ook graag bij.

Heb je vragen of een verzoek? Neem contact met mij op of stel je vraag hier.

 

Nanou Min

Dankzij mijn Franse oma kreeg ik het bourgondische leven met de paplepel ingegoten. Om wel gezond te blijven volgde ik verschillende diëten. Uit het niets begonnen mijn darmen te protesteren. Ik ging mij steeds meer in voeding verdiepen en volgde met succes de studie Voeding en Diëtetiek. In de jaren daarna bleef voeding mij interesseren en deed ik ervaring op bij Salu diëtist. Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van darmproblematiek en help ik mensen graag bij uiteenlopende voedingsproblemen.

Het huidige voedingsaanbod maakt het ons ontzettend lastig om goed voor onszelf te zorgen. Net als je denkt dat je voor de juiste producten kiest, hoor je ontkrachtende tegengeluiden. In deze oceaan van beweringen help ik je graag bij het vinden van het onderbouwde antwoord op jouw voedingsvraag.

Als diëtist zie ik mijzelf als een vertrouwenspersoon die jou kan helpen bij grote of kleine voeding gerelateerde issues. Ik ben er om te sparren over onzekerheden of om jou een zetje in de goede richting te geven.
Ieder mens is anders waardoor jij andere adviezen kunt gebruiken dan de buurvrouw. Het is ontzettend mooi om anderen te kunnen helpen met mijn passie voor voeding. Na de gerichte aanpassingen in de voeding zie ik mensen steeds meer opbloeien. Ik help ook jou graag met je persoonlijke voedingsvragen!