Over Salu


Salu is een diëtistenpraktijk in Amsterdam waar alle leeftijdscategorieën geholpen kunnen worden. Daarnaast biedt Salu een speciaal programma aan voor jongeren en studenten.

Wij zijn ervaren in het geven van persoonlijk, schriftelijk en telefonisch advies. Diëtisten bij Salu zijn betrokken, nemen de tijd en hebben de aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Het gaat hierbij om blijvende verandering in jouw eet- en leefgedrag en bewust worden van de keuzes die je maakt. Daarnaast zorgt Salu voor net dat ene steuntje in de rug om bepaalde wensen en doelen te behalen.

Maak geheel gratis en vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we wat wij als diëtist voor jou zouden kunnen betekenen. Bel Salu of neem contact op via het contactformulier.

Als diëtist zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en staan wij geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

 

Voorstellen

Saskia Dorhout Mees (zwangerschapsverlof tot en met 21 juli 2024)

In de zomer van 2010 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Na de afronding van mijn opleiding ben ik werkervaring gaan opdoen bij vrijgevestigde diëtistenpraktijken en instellingen op verschillende locaties, zoals in Amsterdam, Delft, Rotterdam, Voorschoten en Rijswijk. Met deze kennis en inzichten heb ik met veel plezier Salu diëtist opgericht in 2011. Ook ben ik cognitief gedragstherapeut (als diëtist), dit houdt in dat ik naast voeding ook naar het eetgedrag kijk. Tevens heb ik mij gespecialiseerd in darmproblematiek waaronder FODMAP.

Het vak diëtist heeft mij altijd geïnteresseerd, omdat er meer achter de voeding zit dan alleen eten. Vaak is er een directe connectie tussen gevoelens en voeding. Ik ben er van overtuigd dat met motivatie en positieve energie vele doelen behaald kunnen worden. Dit heeft niet alleen een gezonder, maar ook een gelukkiger leven als resultaat.

Tegenwoordig is er zo’n groot aanbod aan voeding, maar met name aan luxe producten. De schappen staan vol met calorierijke lekkernijen. Het is daarom niet zo gek dat we niet meer weten wat gezond en/of ongezond is. Voor mij is het een uitdaging om het inzicht bij de cliёnten te vergroten en hen weer met een brede glimlach de deur uit te laten gaan. Hier help en coach ik dan ook graag bij.

Heb je vragen of een verzoek? Neem contact met mij op of stel je vraag hier.

Chrisje Thöne

Mijn naam is Chrisje, en ik kijk er enorm naar uit om tijdelijk het stokje over te nemen van Saskia tijdens haar zwangerschapsverlof. Als diëtist haal ik mijn inspiratie en energie uit het helpen van mensen. Ik heb de afgelopen twee jaar mijn ervaring opgedaan op diverse plekken – van medische settings in ziekenhuizen tot meer persoonlijke leefstijl coaching in particuliere omgevingen. Ik vind het leuk dat ik me bezig kan houden met het welzijn van anderen en ben blij om te zien hoe kleine veranderingen grote positieve resultaten kunnen opleveren.

In deze tijd waarin de voedseltrends en -hypes je op sociale media je om de oren vliegen is het soms lastig om de juiste keuzes te maken. Ik vind het leuk om mensen te helpen door deze wirwar van informatie te navigeren. Daar komt de kennis die ik opdoe tijdens mijn Master Voedingswetenschappen (naast mijn werkzaamheden bij SALU) goed bij van pas!

Mijn specialisatie ligt in voeding rondom de zwangerschap, met bijzondere aandacht voor zaken zoals zwangerschapsdiabetes en ernstige misselijkheid tijdens de zwangerschap. Maar ook tijdens ziekte, bijvoorbeeld bij kanker, begrijp ik dat eten een uitdaging kan zijn. Ik heb veel ervaring in het ondersteunen bij het behouden van of aankomen in gewicht, omdat juist tijdens ziekte voldoende energie van essentieel belang is.

Buiten mijn rol als diëtist geniet ik van mijn vrije tijd met koken, bakken, en verschillende vormen van sport, zoals hardlopen, pilates en yoga. Als een echte bourgondische diëtist houd ik ook van gezellige dinertjes met vrienden en vriendinnen. Het draait allemaal om balans!