Over Salu


Salu is een diëtistenpraktijk in Amsterdam waar alle leeftijdscategorieën geholpen kunnen worden. Daarnaast biedt Salu een speciaal programma aan voor jongeren en studenten.

Wij zijn ervaren in het geven van persoonlijk, schriftelijk en telefonisch advies. Diëtisten bij Salu zijn betrokken, nemen de tijd en hebben de aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Het gaat hierbij om blijvende verandering in jouw eet- en leefgedrag en bewust worden van de keuzes die je maakt. Daarnaast zorgt Salu voor net dat ene steuntje in de rug om bepaalde wensen en doelen te behalen.

Maak geheel gratis en vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we wat wij als diëtist voor jou zouden kunnen betekenen. Bel Salu of neem contact op via het contactformulier.

Als diëtist zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en staan wij geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

 

Voorstellen

Saskia Dorhout Mees

In de zomer van 2010 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Na de afronding van mijn opleiding ben ik werkervaring gaan opdoen bij vrijgevestigde diëtistenpraktijken en instellingen op verschillende locaties, zoals in Amsterdam, Delft, Rotterdam, Voorschoten en Rijswijk. Met deze kennis en inzichten heb ik met veel plezier Salu diëtist opgericht in 2011. Inmiddels ben ik ook cognitief gedragstherapeut (als diëtist), dit houdt in dat ik naast voeding ook naar het eetgedrag kijk. Tevens ben ik kinderdiëtist en heb ik mij gespecialiseerd in darmproblematiek waaronder FODMAP.

Het vak diëtist heeft mij altijd geïnteresseerd, omdat er meer achter de voeding zit dan alleen eten. Vaak is er een directe connectie tussen gevoelens en voeding. Ik ben er van overtuigd dat met motivatie en positieve energie vele doelen behaald kunnen worden. Dit heeft niet alleen een gezonder, maar ook een gelukkiger leven als resultaat.

Tegenwoordig is er zo’n groot aanbod aan voeding, maar met name aan luxe producten. De schappen staan vol met calorierijke lekkernijen. Het is daarom niet zo gek dat we niet meer weten wat gezond en/of ongezond is. Voor mij is het een uitdaging om het inzicht bij de cliёnten te vergroten en hen weer met een brede glimlach de deur uit te laten gaan. Hier help en coach ik dan ook graag bij.

Heb je vragen of een verzoek? Neem contact met mij op of stel je vraag hier.

Wendien Kars

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en sindsdien ben ik werkzaam als diëtist. Zelf ben ik altijd geïnteresseerd geweest in voeding en leefstijl. Ik ben diëtist geworden door mijn liefde voor voeding en de behoefte om mensen te helpen en ik geniet enorm van nieuwe recepten uitproberen en samen eten. Het vak diëtist is mij dan ook op het lijf geschreven. Gezonde leefstijl gaat om het totale plaatje en niet om streng diëten. Nog steeds verbaas ik me over wat ik in supermarkten tegenkom en hoe sterk marketing onze keuzes beïnvloed. Ik zet me met veel plezier in voor cliënten om samen een voedingspatroon te ontwikkelen wat past bij jouw leefstijl en behoeften.

In mijn derde studiejaar heb ik stage gelopen bij Salu Diëtist en daarna heb ik een specialistische stage gedaan op de dialyse-afdeling van het Zaans Medisch Centrum. Hierdoor heb ik op diverse gebieden ervaring opgedaan en gemerkt dat er veel winst behaald kan worden met voeding. Ook ben ik gespecialiseerd FODMAP diëtist en heb ik persoonlijke ervaringen met dit dieet.

Sinds 2019 ben ik werkzaam voor Salu Diëtist en help ik met veel plezier mensen met uiteenlopende voedingsproblemen.